FAIR REVIVE, societate de specialiști în identificarea și implementarea de instrumente de restructurare de business, va organiza pe data de 24 septembrie 2024 conferința “Cum se pot depăși dificultățile unei afaceri, apelând la noile mecanisme de restructurare?”. Partenerul principal al conferinței va fi Camera de Comerț și Industrie Brașov, iar subiectele abordate se vor concentra asupra celor mai noi strategii de redresare a afacerilor.
„FAIR REVIVE își propune să dezvolte o cultură a prevenției în mediul de business din România și continuă seria evenimentelor și parteneriatelor centrate pe restructurarea companiilor în dificultate. Mergem mai departe de teorie și explorăm în profunzime, în discuții practice, o serie de aspecte legate de restructurarea unui business care se confruntă cu dificultăți și, mai ales, influența și impactul pe care acestea le au asupra mediului economic local și național. Mizăm pe încurajarea tuturor liderilor de a-și asuma roluri active în luarea deciziilor de a apela la instrumente de redresare într-un stadiu timpuriu al dificultății, astfel încât acestea să aducă beneficii concrete și imediate companiei și să evite intrarea în insolvență sau, în unele cazuri, chiar în faliment”, a declarat Cristina Ienciu Dragoș, Managing Partner, FAIR REVIVE.
La nivel național crește numărul companiilor care apelează la instrumente de restructurare, ceea ce denotă faptul că antreprenorii identifică mai repede semnele dificultăților din business și acționează în consecință, luând măsuri de redresare. Multe societăți se confruntă cu scăderea cifrei de afaceri, precum și, cu probleme de lichiditate sau acumulare de datorii.
Instrumentele de restructurare – acordul de restructurare și concordatul preventiv, reglementate din anul 2022, permit o redresare operațională și financiară a afacerii, iar accesate la timp pot salva compania aflată în dificultate de la intrarea în insolvență.
Numărul companiilor care au intrat în insolvență în 2023 a rămas la același nivel comparativ cu anul anterior, adică aproximativ 6.650 de societăți. În primul semestru al anului 2024 peste 3.600 de companii au intrat în insolvență, în creștere cu aprox 6% față de cele 3.401 raportate în primele șase luni din 2023. Contextul economic național ne determină să credem că numărul firmelor care vor intra în insolvență va crește în următorii ani, dacă nu se iau măsurile necesare, inclusiv apelarea la proceduri de restructurare.
În cadrul conferinței organizată la Brașov, pe data de 24 septembrie, se vor aborda și detalia informații cu privire la ce presupune o restructurare, companiile care pot accesa un astfel de instrument, semnalele care indică sau generează dificultăți, precum și soluții de redresare cu exemple de planuri de acțiune și măsuri concrete.
Citește mai multe pe transilvania365.ro.